A+C ARQUITECTURA I CIUTAT

A+C és l'eina, oberta a tothom, de relació i de difusió del TALLER ARQUITECTURA I CIUTAT, de l'ESCOLA D'ARQUITECTURA DEL VALLÈS-BarcelonaTECH.

OBJECTIUS DEL TALLER

A+C  ARQUITECTURA I CIUTAT

La ciutat, i en un sentit més ampli l’entorn habitat, és el resultat alhora material i immaterial de múltiples interaccions entre factors de molt diversa índole: factors biofísics i climàtics, factors socials i econòmics, i factors com la mateixa arquitectura o les estructures urbanes. Tots aquests factors, i els diversos conflictes que es generen entre ells, són part de la ciutat i la construeixen tal com és. Aquesta multiplicitat és una condició primordial del treball sobre la ciutat.

A les ciutats contemporànies aquest resultat no és estàtic, sinó que és un equilibri inestable i dinàmic, en una transformació més o menys perceptible segons la seva velocitat, però sempre existent. Podríem dir que la ciutat que coneixem batega segons un dinamisme inconstant de sístoles i diàstoles, a vegades acceleradament i a vegades pausadament, i que aquesta és una altra condició primordial de treball.
El TALLER A+C es proposa abordar aquesta realitat dinàmica de la construcció de l’espai urbà i explorar a fons alguns dels factors que el generen mitjançant la reflexió i el projecte sobre la transformació física i material d’un àmbit per assolir una nova condició d’habitabilitat. En concret, es proposa incidir en la relació íntima entre arquitectura i formació de ciutat, i fer-ho des de la perspectiva de què la creació d’un nou hàbitat implica sempre necessàriament el treball sobre una situació preexistent, social o material.

El TALLER A+C té com objectiu fomentar en la reflexió i en la pràctica arquitectòniques la sensibilitat cap a la dimensió urbana i el sentit de pertinença de l’arquitectura a un lloc. Mitjançant la promoció de la consciència mediambiental i d’aprofitament de recursos, sovint no-materials, fomenta la visió de l’arquitectura com una eina potent i positiva de transformació que opera a dues escales, l’escala urbana i l’escala edificatòria: el domini simultani i interoperatiu d’aquestes dues escales és un dels objectius pedagògics principals del TALLER A+C.

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on febrer 23, 2013 by in Arquitectura, ciutat, entorn habitat, tap 6.